Elverskud: Skæbnedans af Nicole Boyle Rødtnes (Anmeldelse)


img_1678

Elverskud: Skæbnedans – 5 ud af 5 stjerner

Birke og hendes to søstre danser en gang om måneden for byens borgere. Ikke af lyst, men for at overleve. De er af elverblod. De har det fra deres mor, der forelskede sig i et menneske og døde under fødslen. Siden da har deres far gjort alt for at give dem et så almindeligt liv som muligt. Men helt almindelig bliver man aldrig, når man er gennemsigtig i ryggen og med et forkert blik, kan drive en fyr til vanvid…

Skæbnedans er første bog i trilogien Elverskud

Det kan ikke altid være nemt for fantasy forfatterne at være nyskabende. At finde på et nyt twist, som endnu ikke er brugt. Men Nicole har med Elverskud formået at åbne op for et nyt univers, hvor Elverfolk er unikke, og hvor fantasien får lov at danse.

Elverskud er en rigtig fin ungdomsroman, der inddrager ikke bare fantasygenren, men også ungdommens sødme og udfordringer. Beskrivelserne af pigernes følelser for deres udkårne og deres behov for hinandens indbyrdes bånd, er klare og komplimenterende til resten af historien. Der opstår et flow af elementer, der går op i en højere enhed og skaber en behagelig læseoplevelse.

Skæbnedans, der som sagt er del 1 i en trilogi, starter roligt op med at forklare universet vi er havnet i. Om pigernes udfordringer med at danse og med at have et forhold til omverden, og langsomt bygges klimaks op til en slutning, der uden tvivl giver lyst til at læse videre. Jeg er spændt på at følge rejsen med Birke, Azalea og Rosa og ikke mindst deres far. For det virker som om at fremtiden er uvis, skønt flere påstår andet. Men hvem taler sandt, og skal der flere løgne på bordet, inden pigerne kan finde deres rigtig vej?

Sproget er nemt og bogen vil umiddelbart egne sig til læser fra 11-12 års alderen. Dette baserer jeg på emne, sværhedsgrad, samt antallet af lange ord.

Tak til forlaget for denne fede læseoplevelse!

Bog 2: Søsterpagt og Bog 3: Skyggehævn er udgivet. Læs evt. mere på Forlagets hjemmeside.

Info:

Original title: Elverskud: Skæbnedans

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes

Forlag: Alvilda

Læst på: Dansk

Stjerner: 5/5

Anmeldt for forlaget

 

4 thoughts on “Elverskud: Skæbnedans af Nicole Boyle Rødtnes (Anmeldelse)

  1. Pingback: Ilttyv: Over sløret af Nicole Boyle Rødtnes (Anmeldelse) | nenaskov

  2. Pingback: Læste bøger i maj 2016 | nenaskov

  3. Pingback: Elverskud: Skyggehævn af Nichole Boyle Rødtnes (Anmeldelse) | nenaskov

Skriv en kommentar