Elverskud: Skyggehævn af Nichole Boyle Rødtnes (Anmeldelse)

IMG_2099

Elverskud: Skyggehævn 5 ud af 5 stjerner (anmeldereksemplar).

Birke og Rosa er rejst tilbage til Tørveby for at befri deres søster, Kirse, men Åmanden giver hende ikke fra sig uden kamp. Hjemme venter også Malthe, og snart står Birke over for sit livs sværeste valg. Vil hun fortælle Malthe sandheden eller miste ham for altid?

Skyggehævn er tredje og sidste bog i trilogien Elverskud.

Der er mange tråde, der skal samles, og et virvar af spørgsmål der står ubesvaret, da jeg samler den tredje og sidste bog i trilogien Elverskud op. En serie som indtil nu har været både spændende og actionpræget, med en evig stigende kurve, der lover slutning med skralde bang.

Birke og Rosa står alene og uden deres far og skal træffe en stor beslutning. De forsøger begge at holde fast i deres ønske om en kærlighedsfyldt fremtid, uden de store trusler der har indfundet sig i deres liv. Men det handler ikke bare om deres egne ønsker. Der er andre, der behøver deres hjælp. En hjælp der kan komme til at koste de to piger stort.

Når jeg læser, rammes jeg, hvis bogen er god, af mange følelser, fornemmelser og især tanker. Nogle tanker får jeg lyst til at skrive ned, så jeg kan huske oplevelsen af at være dybt begravet i romanens plot. En af de ting jeg noterede undervejs ved denne bog, var bogens få sider og historiens enorme mængde indhold, der på en eller anden måde skulle ende ud i slutning. Mine eksakte ord var: HVORDAN KAN DETTE NÅ AT ENDE?

Og ende det gjorde historien jo, på en fed måde! Nicole Boyle Rødtnes skal have ros for sin super evne til at holde læseren tryllebundet til sidste side. Jeg var i tvivl, om det kunne lade sig gøre at summe op på alle tre bøgers udvikling, men det endte med at blive tanke, jeg godt kunne have sparet mig.

Elverskud: Skyggehævn er stadig præget af universets magi. Elver, kærlighed, venskab, ofring, og store beslutninger. Som jeg skrev i min anmeldelse af bog nr. 1 i serien (Skæbnedans), så bliver Elverskud ikke bare en roman i fantasygenren, men også en historie om alt det andet, der kan florere i ungdommenstid. “Et flow af elementer, der går op i en højere enhed og skaber en behagelig læseoplevelse.”

Elverskud er perfekt, til dem der kan lide fantasy, og grundet sproget vil jeg umiddelbart mene, at serien kan læses fra 11-12 års alderen. Perfekt til sommerferiens læsestunder.

Tak til Forlaget Alvilda for denne læseoplevelse og til Nicole for hendes evne til at videregive fantastiske historier.

 

Info:

Original title: Elverskud: Skyggehævn

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes

Forlag: Alvilda

Læst på: Dansk

Stjerner: 5/5

Anmeldt for forlaget

De andre bøger i serien: Skæbnedans og Søsterpagt

Reklamer

5 thoughts on “Elverskud: Skyggehævn af Nichole Boyle Rødtnes (Anmeldelse)

  1. Det lyder som en helt fantastisk trilogi. Jeg har haft kigget på bøgerne et par gange, og de flotte bogcovers 🙂 Dem må jeg bestemt have tilføjet på min evig voksende TBR-liste 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s