PS. Trænger til flødeskum (og diller) – Jeanett Veronica Hindberg (Anmeldelse)

IMG_1817

PS. Trænger til flødeskum (og diller) – 2 ud af 5 stjerner

Jeanett er som alle andre kvinder på 40 år. Og så alligevel ikke. Hun er alenemor til en teenager, hører Nik & Jay og har indset, at alle de lækre mænd pludselig ikke er ældre, men yngre end hende selv. Hun eksperimenterer med at forene sin fastekur med sin besættelse af flødekager og bruger alt for mange penge på tøj fra Zalando.com. Eller, det gjorde hun, indtil posten en dag ringede på og leverede en pakke med sexlegetøj til hende. Nu tør hun ikke bestille pakker, før der er kommet et nyt postbud. Om fire måneder fylder Jeanett 41 år. Til den tid skal hun have tabt sig og fået noget ordentlig sex. Gerne med sangeren Joey Moe, en af dem fra dating.dk – eller ham den unge medarbejder nede i Kvickly, der altid smiler så frækt til hende. Og så skal hun have fundet et arbejde. Hendes far synes, hun skal skrive en bog om zombier. Men det gider Jeanett ikke. I stedet går hun i gang med at skrive alt det ned hun oplever i de fire måneder, der er til hendes fødselsdag. Fire måneder, hvor intet går helt som planlagt. ‘P.S. Trænger til flødeskum (og diller) er en hudløs ærlig fortælling i dagbogsform. Forfatteren Jeanett Veronica Hindberg blev kendt som internetfænomenet ‘Bitterfissen Bethany’ – den i lang tid hemmelige blogger, som lagde sig ud med alt og alle, ikke mindst en perlerække af kendte danskere. Hun udgav i 2012 bogen ‘En Bitterfisses Bekendelser’. ‘P.S. Trænger til flødeskum (og diller)’ er hendes første bog under eget navn. Her begraver Jeanett Veronica Hindberg for altid sit alterego og beskriver bl.a., hvilke mange udfordringer, der fulgte med den pludselige berømmelse.

En semibiografisk roman. Jeg vælger ikke at henvise til Jeanette som hovedpersonen, da en semibiografisk roman i princippet kan være meget fiktion og meget lidt realisme. Ordet semi giver ingen indikation af hvor meget der er sandhed. Desuden skriver Jeanett selv at hun over- og underdriver og at hun lyver lodret. 

Jeg valgte at tage denne bog med i krukken til forslag i læseklubben, fordi jeg havde hørt om den, men aldrig havde fået den læst. Jeg har ikke fulgt sagen om Bitterfissen og var derfor ikke en af dem der blev skuffet pga. bogens anderledes vinkel, end den Bitterfissen lade for dagen. Jeg synes faktisk, at jeg mødte den med åbent sind. Derfor var det noget af en kold gyser, da jeg efterfølgende efter endt læsning, ikke havde synes om bogen overhovedet. Den tangerede faktisk til at være et større irritationselement og så langt fra en bog, jeg kunne forholde mig positiv overfor.

Hovedsagligt handler ‘P.S Trænger til flødeskum (og diller) om en kvindes liv på godt og ondt – præsenteret i et overflod af sarkasme, humor, elendighed og ærlighed.

Sidder i toget mod København og lugter som om, jeg har stukket en Wunderbaum op i fileten.

Umiddelbart lyder dette ikke så slemt, men det var som om at det hele var for meget. Det blev til en følelse af forceret humor. I starten kunne jeg godt trække på smilebåndet og følge tankegangen med skrivestilen, men det blev bare ved og ved og ved og det er altså ikke sjovt bare fordi man bruger ord som pik og patter. Det er som en stand up komiker der i starten af showet fyrer en sjov joke af, og så bare bliver ved med at gentage den igen og igen og igen, fordi at folk grinede af den første gang. Jeg manglede fornyelse og progression i historien.

Det som tilgengæld tiltalte mig i bogen, og som giver de to stjerner, er de flashbacks som fortæller om barndommens brutalitet. Det er her, jeg føler at hovedpersonen træder i karakter og faktisk fortæller mig en historie. Alt det andet bliver mere en omgang navlepilleri, jeg ikke helt forstår meningen med.

Om det hele bunder i at jeg slet ikke er målgruppen, kan godt være – men for mig var det desværre ikke en god læseoplevelse.

Info:

Original title: PS. Trænger til flødeskum (og diller)

Forfatter: Jeanett Veronica Hindberg

Forlag: Turbine

Læst på: Dansk

Stjerner: 2/5

Læst på mofibo

Reklamer

2 thoughts on “PS. Trænger til flødeskum (og diller) – Jeanett Veronica Hindberg (Anmeldelse)

  1. Jeg havde det på præcis samme måde. Jeg hørte den som lydbog, og det bliver den desværre ikke bedre af. Der var alt for ofte, hvor jeg følte at det var alt for forceret og de “sjove” ord og metaforer ramte helt ved siden af :-/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s