Læste bøger i juli 2016


Det er altid godt at have en plan – men ambitiøs eller ej, så når man nu en gang kun det, der er tid til. Min sommerferieliste var fyldt til randen med spændende og meget forskellige bøger, og selvom jeg ikke nåede alle, blev det alligevel til en god stak læste bøger. Det har været en fornøjelse at smække benene op og læse i solen eller inden sengetid, især fordi at Hans også er gået ombord i en serie, hvilket giver sådan en hyggelig ‘vi læser sammen, men hver for sig’ stemning. Han er begyndt på Game of Thrones bøgerne, som jeg har planer om at skulle læse efter ham.

Men for at komme tilbage til det jeg har læst, så ser listen sådan ud:

Twilight – The Graphic Novel: Jeg har læst og set Twilight mange gange og blev derfor nødt til at læse denne udgave også. Tegningerne er fine, men jeg holder nu mest af den originale udgave! Jeg må acceptere, at de billeder jeg danner når jeg læser, er de bedste! 🙂

The View from Castle Rock – Alice Munro: Bogen til læseklubben var en blandet oplevelse, med en lidt forvirrende start, med mange forskellige personer og navne der danse rundt i et virvar af historier, som fører en familie flere tusind kilometer over vandet, til en ny verden og en ny fremtid. Men som historien foldede sig ud, blev jeg også mere opslugt af den inddragende fortælleform, som Alice Munro benytter sig af til at fortælle om sin egen og sin families historie.

Mansfield Park – Jane Austen

Lady Susan – Jane Austen: Med Mansfield Park og Lady Susan ender min Jane Austen udfordring, og det er på tide at starte forefra. For man kan altid lige læse et Jane Austen værk! 🙂 Begge bøger bliver anmeldt i august.

Klog er noget man øver sig på – Sofie Münster: Som forældre er jeg konstant i konkurrence med mig selv om at være den bedste forældre og give mine børn de bedste muligheder i livet. Derfor var det også en oplagt bog for mig at læse. Jeg mener, at Sofie Münster har fat i noget meget vigtigt, og at vi har alle muligheder for at skabe en grobund for vores børn, der giver dem de bedste muligheder. Man er ikke født klog, men man kan øve sig! Også uden at man presser ungerne, og uden at skabe stress og frustrationer. En rigtig god bog, som jeg vil forsøge at skrive et indlæg om i løbet af de næste par måneder. Det er dog også en bog, som jeg vil skulle læse et par gange, før jeg føler, at jeg er kvalificeret til at udtale mig om den. Så i første omgang vil jeg blot anbefale den til alle, der har med børn og unge mennesker at gøre.

Calendar Girl (april og maj) – Audrey Carlan: Rejsen fortsætter og 2 måneder fyldes med 2 nye mænd. Stadig en ganske underholdende læseoplevelse, og stadig fyldt med lidt urealistiske sexidealer! 😉

Krigens smerte – Tanja Rasmussen: Tanja slutter sin serie med denne bog. En bog der er fyldt med følelser, action og spænding. Det har været en fornøjelse at følge, ikke bare hovedpersonernes rejse, men også Tanjas som forfatter. og med Krigens Smerte bliver der sat et punktum og gjort plads til næste eventyr. Jeg glæder mig til at følge Tanjas forfatterskab, men inden der kommer flere bøger, vil jeg i anmelde denne 4 bog. Hold øje med bloggen i august.

Juli har været en måned med grafiske udfordringer, chicklit, klassiske romaner og faglige åbenbaringer. Der er ingen tvivl om, at en måned med blandede læseoplevelser er at fortrække, så derfor kan jeg kun være positivt stemt over min sommerferie og dens boglige udfoldelser.

August bliver en start for mange forskellige ting. Ungerne er tilbage i institution, Hans på Lego og jeg starter nyt job på en ny skole, og ved siden af mit sidste år på lærerseminariet. Så skønt jeg har lyst til at kaste mig i sofaen, og fordybe mig i den ene bog efter den anden, må jeg nok beherske mine intentioner og nøjes med at forvente en lavere læseaktivitet på skønlitterærsiden.

Jeg læser i øjeblikket endnu en måned i Calendar Girl, og bagefter er planen at læse næste læseklubbog, som iøvrigt også stod på sommerferielisten, The Princess Bride. Herudover vil jeg meget gerne læse Rød dronning af Victoria Aveyard, som jeg købte inden ferie, og som mange har givet rigtig fine anmeldelser.

Hvilke bøger har du læst i sommerferien, som er et must for andre også at læse?

 

Reklamer

4 thoughts on “Læste bøger i juli 2016

  1. Det er nemlig rigtigt – man kan altid lige læse lidt mere Austen, selvom man har læst alle hendes bøger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s