Dødsvalsen af Mie Hald (Anmeldelse)

IMG_1471.JPG

Dødsvalsen – 4 ud af 5 stjerner (Anmeldereksemplar fra forlaget).

Har du nogensinde tænkt over, hvordan du ville reagere, hvis Døden en dag bankede på din dør?

Anna, som går i 1. g og har store drømme om at blive til noget ved balletten, mistede begge sine forældre som barn, og har nu kun sin storebror Tristan tilbage. I en bilulykke, der dræbte deres mor, blev Tristan hjerneskadet og er indlagt på hospitalets neurologiske afdeling. Døden bliver endnu engang nærværende for Anna, da den mystiske Kritanta, dukker op og sætter alt i et nyt perspektiv.

I Dødsvalsen dyster Anna mod Døden i en hæsblæsende og nervepirrende overjordisk trekamp, som kan koste både hende og Tristan livet.

Spørgsmålet er nu, om Anna har modet til at kæmpe med livet som indsats for at redde sin bror, og om hun er stærkt nok til at vinde…

Dødsvalsen er en historie, hvori forfatteren prøver kræfter med en af tidernes helt store karakterer. Døden! Døden opstår i mange værker, der både læses og ses, og det kan være en stor mundfuld at skulle indvolvere store kræfter og høje forventninger til foregående brug af karakteren. Men jeg synes Mie Halds indgangsvinkel til Døden og dødsriget, er et frisk pust, og giver sig godt ud til den underholdningsroman, den er tiltænkt at være. For gyser det er den ikke. Måske hvis det er i bunden af målgruppen, men jeg tvivler. Det er for mig mere en alternativ Skønheden og Udyret-fortælling, med en skønhed i tylskørt og et udyr med smøg i kæften. En pige med ben i næsen og et udyr der viser flere facetter.

Mie Hald har med sin unge alder imponeret mig. Hendes debutroman er fantasifuld, actionpræget, spændende, mystisk og velskrevet. Jeg var fanget af historien, og blev ikke afskrækket af den til tider meget unge skrivestil. Tværtimod synes jeg, at det var et bidrag til romanens evne til at nå målgruppen.

Dødsvalsen er en rigtig fin ungdomsroman. Mie Hald har en god evne til at skabe en fortælling, som jeg håber at få lov til at opleve igen.

Info:

Original title: Dødsvalsen

Forfatter: Mie Hald

Forlag: Brændpunkt

Læst på: Dansk

Stjerner: 4/5

Anmeldt for forlaget

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s