Kelly: Vinterkongens Datter #1 – Lesley Livingston (Anmeldelse)

2140

Kelly: Vinterkongens Datter #1 – 4 ud af 5 stjerner

17-årige Kelly håber og tror at rollen som alfedronningen Titianai en opsætning af Shakespeares En skærsommernats drøm, er hendes store chance for at bryde igennem som skuespiller. Men da Kelly møder den flotte Sonny, må hun indse den chokerende sandhed, at alfernes verden virkelig findes, og at hun er en del af den. Kelly er nødt til at forlige sig med sin familiearv, hvis hun vil redde ikke blot sig selv, men også Sonny og hele menneskeverdenen fra Alfarigets magtfulde kræfter.

Kelly er første bind i serien Vinterkongens Datter, der blander ung kærlighed med keltisk mytologi og ældgammel alfemagi.

Det er vist ingen hemmelighed, at mystik, magi, spænding, action og generel fantasy er lige min kop te, så derfor var det virkelig en bog, der passede perfekt. Jeg har været beriget af rigtig mange fede fantasy læseoplevelser, siden jeg startede som anmelder for Forlaget Tellerup, og Kelly er absolut en af dem.

Hvad jeg godt kunne lide:

Jeg er vild med alfevinklen. Der opstår stadig gensyn med andre væsner, men kombinationen med alferne fungerer enormt godt.

Ideen om at årstiderne er royale, der hersker over hver deres del af ‘den anden verden,’ giver plads til at min fantasi fortsætter efter endt læsning, til en forståelse for den enorme forskel i årstidernes magt og magi på mit humør og sind. Det er en lidt sjov tanke.

Placeringen i New York og i Central Park giver historien en snert af realisme – hvis det altså kan opstå i fantasy. Der materialiseres en mulighed for at jeg, fra mit eget besøg i New York, personligt at forholde mig til de pejlemærker historien giver i forhold til lokation.

Sproget er let og ligetil. Der levereres, med tydelige vendinger og skønne Shakespeare replikker, en historien, der er tilgængelig for alle aldre.

Hvad jeg føler historien giver mig som læser:

En mulighed for at dykke ned i et eventyrligt univers, og skabe en parallel verden med min egen hvor der hersker ro og underholdning i form af en spændende og actionpræget historie.

Hvad jeg gerne vil sige til dig hvis du vælger at læse denne bog:

Brug tid på at forstå alfeverdenen.

Fald gerne i staver over brugen af de poetiske replikker og lyt til historiens ændring i tone, når en af personerne vælger at levere i form af Shakespeare.

Hvad er mit næste træk?

Klart at læse videre i serien! 🙂

Tak til Forlaget Tellerup for eksemplaret.

 

Info:

Original title: Wondrous Strange

Forfatter: Lesley Livingston

Forlag: Forlaget Tellerup

Oversat af: Sarah Feddersen Thomsen

Læst på: Dansk

Stjerner: 4/5

Anmeldt for Forlaget Tellerup

Reklamer

3 thoughts on “Kelly: Vinterkongens Datter #1 – Lesley Livingston (Anmeldelse)

  1. Pingback: Læste bøger i marts 2016 | nenaskov

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s