Alene i Paris – Jojo Moyes

IMG_0912

Alene i Paris 5 ud af 5 stjerner.

Tag med på weekend i byernes by, hvor lykken måske venter om det næste hjørne.

Nell er 26 år og har aldrig været i Paris. Hun har heller aldrig været på weekend med sin kæreste. I det hele taget er hun ikke kendt for at være den mest eventyrlystne type, men det er det vist på tide at få lavet om på.

Nell arrangerer en romantisk weekend for to i byernes by, men i sidste øjeblik brænder kæresten hende af, og Nell beslutter noget impulsivt at tage afsted på egen hånd.

Alene i Paris møder Nell tjeneren Fabien, og sammen med Fabien og hans venner oplever Nell sit livs eventyr.

Alene i Paris er en lille skøn, sød og romantisk historie på 115 sider. Så det var ikke med de store forventninger om fordybelse, at jeg læste denne bog. Men den opfyldte i den grad mit ønske om en et hurtigt lille kærlighedskick.

Og så ser Fabien hende stå foran pigen med den revnede søjle i stedet for en rygrad. Hendes blik er klinet til pigen med de store, sørgmodige øjne. Hun står og knuger sin marineblå hue i den ene hånd. Han kan se, at der triller en tåre ned af kinden på hende. Hun løfter venstre hånd, og uden at se væk fra billedet tørrer hun tåren væk. Pludselig ser hun hen på Fabien, måske fordi hun kan mærke hans blik, og deres øjne mødes. Uden at tænke nærmere over det, træder han et skridt frem.

Jojo Moyes formår, skønt de få sider, at få beskrevet et møde i Paris, som vi alle sammen et eller andet sted drømmer om. Om den spirende tiltrækning mellem to mennesker, der måske eller måske aldrig nogensinde skal se hinanden igen. Og man kan tydeligt fornemme Nell’s adrenalin kick, da hun smider alle sine forudindtaget holdninger, om hvad man bør og ikke bør, og i stedet kaster sig i armene på den parisiske nat.

Bogen er nem lige at have i håndtasken og er af sådan en slags, som alle kan overkomme at læse. Den minder mig lidt om en forlænget ugebladsnovelle, der er tilgængelig for den solbadende, den der pendler, eller måske den som lige har tid, mens ungerne sover middagslur. Jeg er ret vild med konceptet af den letlæselige og varme fortælling, der giver øjeblikkelig underholdning uden de store dikkedar.

Mere af det tak!

Info:

Original title: Paris for one

Forfatter: Jojo Moyes

Forlag: Rosinante/Cicero

Læst på: Dansk

Stjerner: 4/5

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s