Jorian og Tristan – 7 måneders opdatering

IMG_0565

Det kan være hårdt arbejde at fange begge drenge på et billede! 🙂

Den 1 februar fyldte tvillingerne 7 måneder! En milepæl da det var på det tidspunkt, at Alexander for alvor begyndte at gå fra baby til toddler, hvilket virkelig også sker for Tristan og Jorian. Hver dag sker der noget nyt, og de bliver bedre og bedre, til det de allerede kan. Det er sjovt og spændende at følge deres udvikling, især fordi at man med tvillinger virkelig kan se, hvor store forskelle der kan være.

Tænder: Jorian har 6 og en 7 lige på trapperne. Tristan har 0!

Bevægelse: Jorian ruller fint frem og tilbage men ligger også gerne på ryggen. Tristan ruller konstant om på maven og er godt i gang med at forsøge at få benene op under sig. Begge drenge er dog gode til ikke, at ligge hvor de bliver lagt! 🙂 Hvis man vender sig om et øjeblik, så ligger de gerne et helt andet sted.

Legetøj: De elsker snorer og små dimser på tøjet. Tristan er også vildt begejstret for lys og lyd.

5C916946-A8F9-465C-B909-23FDD65A117D

Tristan er blevet sej til at sidde selv.

EF024A9B-5B7F-4CFF-A354-9358FD29B55A

Jorian er altid i hopla, så en ny udfordring var lige sagen!

Søvn: Selvom de sover ret stabilt nu, og på nogenlunde forudsigelige tidspunkter, så kan det stadig skifte meget i, hvem af dem der sover bedst. De vågner typisk kl. 6, sover 2 -3 lure om dagen og kommer i seng kl. 18.30.

Dagpleje: De startede i dagpleje i mandags og virker umiddelbart stadig helt okay med at være væk hjemmefra. Jeg husker det ligeså med Alexander, der startede da han var 8 måneder, og flere har netop sagt, at når de starter så tideligt, så er de nemmere at køre ind.

IMG_4848.JPG

Først dagpleje-billede. ❤

Mad: Vi har haft en udemærket fase fra 4-5 måneder, hvor vi kørte grød og helt flydende grøntsagsmos. Så begyndte vi før jul at mindske brugen af blender, så grøntsagsmosen fik lidt struktur. Det endte dog i, at Jorian kastede op, stort set hver gang han skulle spise og nægtede at være med. Han ville bare ikke have grød med klumper på ske. Det var faktisk så slemt, at vores aftensmåltider var frygtelige. Skrig og hysteriske anfald – og så skulle i bare se hvad babyerne kunne komme med! 😉 Ej, det var slet ikke sjovt, og intet virkede for os. Så kom jeg i tanke om BLW, og da vi begyndte at kombinere vores grødmåltider med princippet om, at drengene ellers kan spise stort set alt hvad vi spiser, så fungerede måltiderne pludselig. Nu får de gerne et grødmåltid, lige inden vi skal spise aftensmad, og så få de lov til at spise og lege, med det mad vi får. Vi er også begyndt på bondebrød med leverpostej, som de først fik i stænger, så de kunne få fat i dem, og nu kan de sagtens håndtere små tern. De er virkelig blevet seje til selv at spise, hvilket jeg uden tvivl ved kommer af, at de har fået lov. Jeg er dog ikke nået til at give dem preload skeen (hvor man putter grød på skeen og selv lader dem sidde med den), men det kommer nok. Men det betyder også, at vi ikke kører 100% BLW, da vi stadig mader dem med grød. Og der er nok nogle, der vil påstå, at vi så ikke kører BLW – men jeg ser det som, at vi har taget de ting, der fungerer godt for os og skabt den perfekte kombination. Man skal jo lytte til sine børn og til sig selv i sådan situationer.

422E3556-DFBA-40F2-BFED-864811F1D968

Spiser bananpandekager.

Men alt i alt så går tingene lige så stærkt som altid, men vi begynder at få noget overskud tilbage. Jeg forstår hvad folk mener, når de siger, at det første år med tvillinger er ubeskrivelig hårdt. Men lyset kan anes forude, og i takt med at de kan mere og mere, så frigiver det også lidt tid til Alexander. Noget som har givet mig dårlig samvittighed de sidste 7 måneder. Det er dejligt at have overskud og energi til at nyde alle tre børn! Forhåbentlig kommer der også snart overskud og energi til at kunne fokusere på min mand også! 😉

IMG_0635

Havde glemt hvor hårdt det kan være med syge babyer. Alexander er ret selvkørende når han er syg, men Tristan vil kun sove på vores arm, også om natten! 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s