Skæbnens kald – H. W. Klaris (Anmeldelse)

2169

Skæbnens kald – 4 ud af 5 stjerner (Anmeldereksemplar fra Tellerup)

Efter opgøret i kirken vågner Ally i skovbunden tidligt om morgenen, og det sidste hun husker er dæmonen som greb fat i hende. Da hun genforenes med kredsen, får hun at vide at Jay, Louise og William er forsvundet. Ally er overbevist om at hullet i det hemmelige rum er en portal til en anden verden og beslutter sig for at tage tilbage til kirken for at finde ud af hvad der er sket. Snart bliver hun konfronteret med sine forfædres synder og må træffe sit livs vigtigste valg.

Skæbnens kald er andet bind i trilogien DÆMONHERSKERENS ARVING 

Jeg har glædet mig til at modtage denne bog, da Skyggernes bog, første bind i triologien, sluttede brat og med masser af cliffhanger. Spænding til sidste sætning der lovede om en actionfyldt efterfølger. Et løfte der blev indfriet fra start til slut. Vi kender Ally, vi har allerede indsigt i hendes rolle i kredsen og historien på Larchwood. Derfor er der ikke behov for den store introduktion, men vi hopper direkte tilbage i skoven, kort efter sidste side i bind 1 er læst. Det er en stor gevinst for den tilbagevendende læser, der derfor ikke skal spilde tid på gentagelser. Det gør dog også, at triologien hænger sammen og kun kan læses som en helhed. Et bevist valg fra forfatterens side som aboslut ikke trækker ned i læseoplevelsen, men blot er noget, man skal være opmærksom på.

Jeg er jo en af dem der har læst bind 1, og jeg er derfor begejstret for at kunne stige direkte ombord på Allys mystiske rejse. Vi møder en ny ung fyr, Tristan, der finder Ally i skoven, og som pludselig bliver en fast del af hendes hver dag. Men hvor kommer  Tristan fra og hvad er hans historie? Ud over det bliver både Allys og kredsens mod sat på prøve, og deres indbydes sammenhold presset.

Sprogligt er Haidi Klaris stadig i den nemme og lette ende, hvilket giver læseren mulighed for at leve sig 100% ind i historien uden de store dikkedarer. En oplagt vej frem når målgruppen ‘ung voksen’ ikke nødvendigvis har lyst til de store sproglige udfordringer, men i stedet ‘blot’ søger god underholdning. Og det får de uden tvivl. Der er magi, spænding og gys. Hekse, dæmoner og spøgelser. Og som jeg skrev i anmeldelsen af bind 1, efterlades man med en positiv summen af spændingselementet.

Skæbnens kald har fået en stjerne mere end sin forgænger, fordi jeg følte historien talte mere til mig. Måske fordi at jeg var forberedt på sproget og derfor ikke havde de samme ønsker om dybde, der i bind 1 skuffede mig en smule. Jeg synes, Haidi har gjort et godt stykke arbejde med at viderebringe Allys historie, og jeg kan kun glæde mig til at læse tredje og sidste bind.

Info:

Original title: Skæbnens kald

Forfatter: H.W. Klaris

Forlag: Tellerup

Sidetal: 248

Læst på: Dansk

Stjerner: 4/5

Anmeldereksemplar fra Forlaget Tellerup

Reklamer

One thought on “Skæbnens kald – H. W. Klaris (Anmeldelse)

  1. Pingback: Oktober, november og december update (Læste bøger) | nenaskov

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s