Soulless #1 (Sjælesluger) – Gail Carriger (Anmeldelse)

1784

Soulless #1 (Sjælesluger) – 4 ud af 5 stjerner

Vi er i Victoriatidens London, den nye dampteknologi vinder ind overalt og skaber flere og flere fantastiske maskiner. Sjælesluger er vampyrernes udtryk for de sjælløse. Hvis en sjælløs rører en overnaturlig, vil det neutralisere dennes overskud af sjæl og gøre dem menneskelige i berøringsøjeblikket. Alexia Tarabotti er registeret sjælløs hos BRU (Bureau til Registrering af Unaturlige). Men det er ikke det værste. Derudover er hun halvt italiensk, intelligent og rapkæftet – hvilket ikke passer sig for en kvinde i 1800-tallets overklasse. Hendes mor har derfor opgivet at få hende gift. Efter et uheldigt sammenstød med en vampyr til et bal hvirvles hun ind i mystiske begivenheder, og på trods af at BRU gør sit bedste for at beskytte hende, befinder hun sig snart i livsfare … Soulless er en fantasyserie i genren Steampunk.

Som bagsideteksten nævner, befinder vi os i genren Steampunk. Steampunk betyder, at vi møder anakronistisk teknologi, altså teknologi der ikke hører sig til den tid historien foregår i. Så selvom vi befinder os i det Victorianske London, er historien krydret med moderne teknologi.

Vores heltinde Alexia Tarabotti bærer historien fuldt ud. Med hendes stærke personlighed og skarpe tunge bruser hun gennem de første kapitler, hvor læseren præsenteres for de grundelementer, der skal kendes for at kunne følge med i historiens gang. Vi lærer Alexia at kende og hendes mystiske evner. Vi bliver præsenteret for en alfa greve, ledern af BRU og en rigtig skotte, samt hans højre hånd. Begge er vareulve og forsøger at finde hoved og hale i de mystiske hændelser, der pludselig opstår. Alexias møde med den første vampyr sætter gang i korthuset, der langsomt vælter og afslører flere og flere personer, der får vigtige roller senere i historien. Det bliver pludselig mere seriøst for Alexia, da hun befinder sig midt i orkanens øje og må forsøge at træffe de rigtige valg.

Soulless er en fantasyhistorie fyldt med mystik, spænding og humor. En kombination der fungerer rigtig godt. Alexia er både den stærke kvinde, der leverer action og grin, og hun er også den fantastiske kvinde, der smelter et par hjerter undervejs. Jeg kunne personligt godt lide, at vi også får en blødere side at se hos hende.

Universet, som Gail Carriger har skabt, indeholder de samme elementer, som vi ser i mange andre serier for tiden, og hans vinkel er sjov og spændende. Vi møder den samme vinkel som i True Blood, hvor de overnaturlige ikke lever gemt væk, men går på gaden sammen med alle andre. Dog er det ikke kun vampyrer i Soulless, men også vareulve og spøgelser hvis identitet er kendt.

Soulless er rigtig god underholdning, og en bog jeg tror vil opnår smil hos de fleste. Det klassiske univers, kombineret med både teknologi og nye fantasy væsner. Er du til vampyrer, vareulve og en smule rå kærlighed, er Soulless helt sikkert noget for dig.

Info:

Original title: Soulless (Parasol Protectorate #1)

Forfatter: Gail Carriger

Forlag: Tellerup

Sidetal: 400

Læst på: Dansk

Stjerner: 4/5

Læst på mofibo

Reklamer

One thought on “Soulless #1 (Sjælesluger) – Gail Carriger (Anmeldelse)

  1. Pingback: August update | nenaskov

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s