Den hvide pige – Jon Rex Laugen (Anmeldelse)

2109

Den hvide pige – 4 ud af 5 stjerner (Anmeldereksemplar fra Forlaget Tellerup.)

Der er fastelavnsfest på skolen, og Sebastian forvilder sig ned i kælderen. Her møder han hende. Pigen i den hvide kjole. Og da han mærker hendes isnende greb i mørket, flygter han i panik.

Dagene går, og i selskab med kæresten Alberte og vennen Muffe forsøger Sebastian at lægge det forfærdelige møde bag sig. Men inden længe viser pigen sig på ny.

De tre venner beslutter sig for at grave i kælderens mysterier. Men snart viser det sig at de har vækket en frygtelig kraft. Noget har hvilket i kælderen i årevis, og nu hjemsøger det dem alle tre.

Sebastian, Alberte og Muffe ledes ud i en desperat jagt på liv og død. Eneste udvej er at knække den hvide piges uhyggelige hemmelighed.

Den hvide pige er Jon Rex Laugen’s anden bog om Sebastian og udkommer d. 19. oktober 2015. (Læs om første bog ‘Skovens hemmelighed’ her).

Denne gang er Sebastian på hjemmebane, og handlingen udspiller sig på hans folkeskole.  Her opdager Sebastian og vennerne en historie, der har været glemt i mange år. En historie der dog ikke af alle ønskes offentliggjort, og derfor trækkes de 3 venner ind i et virvar af oplevelser og udfordringer. Der opstår pludselig et spørgsmål om hvem man kan stole på? Hvem taler sandt og hvem lyver?

Handlingen starter umiddelbart efter få sider og trækker læseren længere og længere ind i et univers af både fare, mystik, gys og spænding. Det er tydeligt, at der er noget der ikke er, som det skal være, men hvad gør man, når de voksne ikke rigtig vil høre efter? Hvem kan hjælpe, når det hele virker en smule “over the top”?

Lige som ‘Skovens hemmelighed’ er ‘Den hvide pige’ en ungdomsbog skrevet til den yngre del af målgruppen. Den egner sig godt til netop denne målgruppe med dens let skrevet sprog og paralleller, som den unge læser kan forholde sig til. Alle der har gået på en ældre folkeskole kender de mørke kældre, og den måde hvorpå tingene foregår både i timerne og frikvartererne, og derfor kan læseren forholde sig til de oplevelser, som Sebastian, Alberte og Muffe har. Ydermere er mystikken og historiens gys tilpasset aldersgruppen, hvilket afspejles i både de elementer valgt og vennernes evne til opklare mysteriet.

Jeg synes det var fedt, at jeg også kunne mærke de små hår rejse sig i nakken, da Sebastian møder den hvide pige. Realismen i historien gør gyset kraftigere og fungerer enormt godt, også selvom man er voksen. Jeg vil placere bogen sammen med Dennis Jürgensens bøger til samme aldersgruppe. En rigtig god læseoplevelse! Måske ikke bogen jeg vil anbefale det voksne publikum, med mindre de søger børne og ungdoms bøger, men helt sikkert en bog jeg vil sende videre til de yngre bekendtskaber jeg har, der godt kan lide en gennemtænkt historie fyldt med gys og spænding.

Jeg er spændt på, om vi skal høre mere til Sebastian i fremtiden og hvilke nye spændende rejser, han kan komme på! 🙂

 

Info:

Original title: Den hvide pige

Forfatter: Jon Rex Laugen

Forlag: Tellerup

Sidetal: 285

Læst på: Dansk

Stjerner: 4/5

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s