Ugen der gik – nattesøvn og udflugt

IMG_1104

Det er ufatteligt, hvad en god nattesøvn kan gøre ved et ellers udmattet væsen… og det ikke en gang fordi at Tristan og Jorian er begyndt at sove igennem, men vi har fået lavet en god rutine, der gør selv de udfordrende nætter til noget overkommeligt. For nej de sover overhovedet ikke igennem. Tvært imod har begge drenge fået en vane at bruge en halv til en hel time på at skrige lige inden sengetid. Igår brugte vi næste to timer på at få Tristan til at falde til ro, og da han så endelig faldt i søvn, så vågnede Jorian og mente, at det var hans tur til at skrige. Charmen ved tvillinger! 🙂  De har begge to døjet med maven, som også før nævnt, og vi er stadig ikke helt tunet ind på præcis hvilken modermælkserstatning, de skal have og i hvilke mængder. Så, så længe vi stadig justerer, så døjer de med luft i maven og andre småproblemer, der giver uro og et par grådture. Men i og med at vi stadig begge går hjemme, så er det muligt at skiftes til at sove og skiftes til at trøste. Det er virkelig guld værd. Jeg har allerede fra første dag holdt på, at vi, skønt vi var to, skulle træne i at give flaske til begge to på en gang, sådan at vi om natten nu kan skiftes til at stå op i forbindelse med mad også. Det resulterer i, at vi “kun” er oppe 1 gang hver i forbindelse med flaske, og så hvad der ellers kan være af småture med gråd osv. Så 6 timers søvn gør os altså til nye mennesker! Desuden kan vi også skiftes til at stå op med alle børn, mens den anden får en ekstra time om morgenen. Heldigvis er Alexander vild med at starte dagen i selskab med Ramasjang. Så kan det godt lade sig gøre at være oppe med 3 børn alene.

Udover et par barselsbesøg har arbejdet med at lave rutine hos drengene fyldt det meste af vores tid. Nåh ja, selvfølgelig lige udover at vi faktisk har været afsted alle 5 på tur. Tirsdag hvor vejret var dejligt, kørte vi i Legoland. Det var en stor succes. De små sov det meste af tiden, og da de lige skulle have flaske og ren ble, så kombinerede vi det med vores egen frokost i form af medbragte sandwiches, og tid til at Alexander kunne rutsche i Duploland. Vi tog afsted uden forventninger. Dvs. vi håbede på at kunne være afsted i et par timer, men vi var også forberedte på, at en af os måtte sidde indenfor et sted og være sammen med de små. Så det var virkelig fedt at opleve, hvordan vi sagtens kunne være afsted som familie, selvom børnene har hver deres behov for tiden. Det betyder ikke, at vi farer ud på længere ture i nærmeste fremtid, men vi vil i næste uge forsøge med endnu en dagstur, denne gang til Kattegatcentret. Ja, der er arbejde i at have de helt små babyer, men det er jo nu de sover aller mest, og derfor er det muligt at have dem med i vognene, hvis de bare kan komme op og få mad, og blive puslet når de har behov for det.

Næste uge er også vores sidste uge sammen på ferie/barsel. Selvom det er SÅ fedt, at vi har haft så lang tid sammen, så kan jeg mærke på alle, at der er behov for lidt hverdag igen. Manden har brug for at komme lidt hjemme fra og snakke om andet end bleer og babyer, Alexander har brug for at komme i vuggestue og blive udmattet og aktiveret sammen med de andre børn og jeg har brug for ro og alenetid til at få opbygget en god daglig rutine. Jeg er spændt på, hvor hårdt det bliver at være alene med to, men jeg er optimistisk og tror nu nok det skal gå. Jeg starter også studie igen her i august, hvilket også vil give mig et break og lidt andet udfordring.

Som en god afslutning på denne uge fik vi besøg af familien. Det er altid super hyggeligt, og da der lige var lidt ekstra overskud, brugte jeg formiddagen på at bage kanelsnegle til eftermiddagskaffen. Jeg føler allerede ,at jeg er på vej tilbage ovenpå et par hårde første uger. Begynder at føle mig som den Ninja-mor man bliver med 3 børn under 3 år i huset! 🙂

IMG_1152De bedste kanelsnegle er fra Valdemarsro’s kogebog! 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s