The Demon Trappers #1 (Fortabt) – Jana Oliver (Anmeldelse)

IMG_0009

The Demon Trappers (Fortabt) – 5 ud af 5 stjerner

USA i nær fremtid. Nationen er brudt sammen, og Helveds herre, Lucifer, sender sine dæmoner til jorden. Værst ser det ud i Atlanta, hvor den syttenårige Riley Blackthorne bor alene med sin far. Hendes højeste ønske er at træde i sin fars fodspor og blive dæmonfanger, men Dæmonfangerlavet er ikke begejstrede for en pige i branchen. Rileys fremtid bliver pludselig langt mere farlig end hun nogensinde havde regnet med da dæmoner af en eller anden grund begynder at vise speciel interesse for hende…

I min seneste anmelderstak fra Forlaget Tellerup var ‘The Demon Trappers #3’, og derfor lå det i kortene, at jeg skulle have læst #1 og #2 i serien, inden jeg kunne give bogen en kvalificeret anmeldelse. Så det var med den begrundelse, at jeg gik i gang med #1 – Fortabt.

De første sider var forvirrende, og jeg blev præsenteret for en masse informationer, som i min verden ikke gav så meget mening. Nok mest fordi jeg netop hoppede ombord i historien, uden at vide hvad jeg gik indtil. For at være ærlig så havde jeg ikke en gang læst bagsideteksten og vidste kun, at det var et fantasyunivers med dæmoner. Så efter de første sider, med en smule forvirring, måtte jeg tage mig selv i, ikke at fortryde mit valg om at anmelde denne serie og i stedet fortsætte min læsning. Jeg er ellers aldrig slem til at give op så hurtigt, og hvis jeg havde gjort det denne gang, var jeg gået glip af den fedeste historie!! For pludselig blev jeg hooked, og resten af bogen blev læst uden megen pauser.

Jeg kan bedst sammenligne universet og konceptet med serien om Demondræberen (1, 2 og 3) og så alligevel slet ikke. Det vil udelukkende være på baggrund af et univers, der indeholder engle og dæmoner. Men i Dæmondræberen er mennesket ikke i fokus som andet end hånddukker, hvilket langt fra er tilfældet her. Måske den næste association jeg efterfølgende får, er Ghostbusters – da Dæmonfangerne bliver beskrevet som disse seje og modige mennesker, der vha. forskelligt udstyr, bekæmper onde Dæmoner og forsøger at skabe en fredelig verden uden Lucifers trussel. Men også her er der noget der mangler.

Jeg tror faktisk slet ikke, at man kan sammenligne dette dæmonunivers med noget andet – ihvertfald ikke noget andet jeg har læst. Heldigvis er dette et kompliment, da jeg er VILD med dette univers. Kombinationen af dæmoner, engle, hekse, mystik, magi og ja det helt almindelige menneske der bor i en verden, vi slet ikke kan genkende, med korruption, ødelæggelser og evig angst for fremtiden, og så toppet med små glimt af lykke og glæde, fungerer ubeklageligt. Jana Olivers fantasi er unik, og hun har skabt en verden, jeg tror på. Jeg sidder ikke flere steder og føler at tingene smuldre mellem fingerne på mig, fordi det ikke helt hænger sammen. Det er gennemført. Det er en cocktail af alle mine yndlings fantasy ingredienser, krydret med spænding og en lille smule krimi drys, hvor man som læsere ikke bare skal forholde sig til at et nyt univers, men også langsomt drages ind i et spindelvæv af hændelser, der leder frem til store konfrontationer og uopklaret begivenheder.

Hovedpersonerne i historien beskrives stille og roligt, efterhånden som de udvikler sig for læseren. Vi oplever det meste gennem Rileys øjne, men ind i mellem flyttes fokus, og vi får pludselig et indblik i Becks side af sagen. Dette skift er med til at give, den ellers personbundende fortæller, et bredere fokus, og giver læseren muligheden for at følge andre aspekter af historien. Da der er en del personer at holde styr på, fungerer disse skift som en dybere informationskilde. I sær i den sidste del af bogen, hvor Becks side begynder at spille en større rolle for forholdet mellem ham og Riley, skal man ikke gætte sig til hans belæg, men man kan som læser koncentere sig om historiens andre facetter.

Demon Trappers #1 er som sagt den første bog i en serie, og jeg glæder mig rigtig meget til at fortsætte min læsning. Bog #1 er fyldt med både univers forklaring og en stor afsluttende klimaks, der nærmest skubber læseren fysisk mod bog #2, hvilket giver mig ufattelig meget blod på tanden. Tænk sig hvad bog #2 så ikke indeholder af mystik, klimaks og fed læsning?!

Info:

Original title: The Demon Trappers #1 – Forsaken

Forfatter: Jana Oliver

Forlag: Forlaget Tellerup

Læst på: Dansk – oversat af Sarah Feddersen Thomsen

Stjerner: 5/5

Reklamer

3 thoughts on “The Demon Trappers #1 (Fortabt) – Jana Oliver (Anmeldelse)

  1. Pingback: Juni update | nenaskov

  2. Pingback: The Demon Trappers #3 (Forsonet) – Jana Oliver (Anmeldelse) | nenaskov

  3. Pingback: Læste bøger i 2015 | nenaskov

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s