Alexanders yndlings ipadspil

IMG_0030

Alexander har længe været glad for mors ipad. Nu så glad at han mener, at det må være hans! 🙂 Og vi er blevet enige om, at der i vores optik ikke er forskel på om han sidder og ser ramasjang i ulvetimen, eller får lov til at sidde med ipaden. Desuden er den et virkelig godt stykke underholdning når vi f.eks. skal køre langt, eller vi er til et arrangement, hvor han ikke har mulighed for at løbe omkring og lege.

Jeg har læst en del debater om brugen af ipad og har også tvivlet på vores valg om at lade ham bruge den, i den grad han gør, men jeg er også kommet til den konklusion, at man skal holde op med at lytte til alle andres fordomme og meninger, men lytte til sig selv og sit barn. Og hos hos fungerer ipaden rigtig godt.

Alexander har været ret hurtig til at gennemskue dens funktioner og bevæger sig frit rundt mellem alle mine apps. Han ved nemlig præcis hvilken mappe der er hans, og hvilke apps der er noget for ham. Da ipaden egentlig stadig er min (lad os se hvor længe det varer 🙂 ), så har jeg valgt at samle alle børneapps i en mappe med Alexanders navn på. Det er apps, som jeg selv har fundet eller har fået anbefalet af andre, og som Alexander så har fundet sine yndlings imellem. Ydermere bruger han netflix og youtube appen for at se film og videoklip.

Da Alexander kun er 2,5 år, så er det ikke muligt at spørge ham om hans top 10 liste, men jeg kan ud fra brugen af apps, se hvilke han bruger mest. Så rækkefølgende er ikke nødvendigvis prioriteret. 🙂

Skærmbillede 2015-04-16 kl. 13.46.56

Ramasjang

Appen indeholder flere forskellige spil, og der er stor genkendelse fra alle programmerne fra tvkanalen. Alexander er især glad for delen med Hr. Skæg hvor han kan skrive ord (læs: trykke på bogstaver som Hr. Skæg læser op), og putter ting ind i bogstavsmaskinen. Han kan også godt lide at bage kage med Rosa fra Rouladegade. Jeg synes, Ramasjang appen er super hyggelig, og der er hele tiden progression for barnet. Ikke alle spil henvender sig til de små, men så får de noget andet ud af det. Farver, musik og bevægelse er nok i sig selv for at underholde de fleste.

Skærmbillede 2015-04-16 kl. 13.47.26 Skærmbillede 2015-04-16 kl. 13.47.50

Elmo calls og Elmo ABC’s

Alt med Elmo har været et hit, siden Alexander var helt lille. Hans yndlings bamse er en Elmo bamse fra H&M, og hans yndlings tvudsendelse var længe Elmos world. De to apps er på engelsk, men det virker ikke umiddelbart som om, at det gør noget, at han ikke nødvendigvis forstår alt hvad der bliver sagt. Alexander ser generelt meget engelsk tv, så han forstår tal og farver på engelsk, hvilket er en fordel men absolut ikke et must. I Elmo Calls ringer Elmo og fylder rummet med sin søde latter og stemme. I Elmo ABC’s skal man tegne bogstaverne og vælge ting der starter med det pågældende bogstav. Super søde apps, især hvis man er vild med den lille røde hånddukke.

Skærmbillede 2015-04-16 kl. 13.48.15

Alphabetimals

Denne app er lavet af en af vores rigtig gode kammerater. Den er desværre ikke helt færdig, men den er alligevel blandt dem som Alexander bruger mest. I Alphabetimals følger vi en dreng der tager på safari. Undervejs møder han sjove bogstavsdyr, der siger sjove lyde.

Skærmbillede 2015-04-16 kl. 13.50.08Puslespil: De sjove dyr til småbørn

Puslespil er en klassiker, og denne app indeholder mange sjove puslespil med forskellige sværhedsgrader. Den kræver dog, at man laver tilkøb for at få den fulde version. Det er en af vores yndlingsbeskæftigelser at lave puslespil sammen. Både rigtige puslespil og på ipad.

Skærmbillede 2015-04-16 kl. 13.49.07Huskespil: Vilde dyr

Ligesom med puslespillet er vendespillet en klassiker. Både noget Alexander kan lave selv, og noget vi kan lave sammen. Denne kræver også tilkøb for den fulde version.

Skærmbillede 2015-04-16 kl. 13.51.21Chuggington

Chuggington er en app, der kræver en lidt højere alder. Det har været et spil, som Alexander og far har hygget sig med. Men igen er det et spil som barnet kan relatere sig til, hvis tvudsendelsen også har været vist.

Skærmbillede 2015-04-16 kl. 13.51.43 Skærmbillede 2015-04-16 kl. 13.52.01

Netflix og youtube

Disse apps siger sig selv, og vi har især været glade for at bruge netflix til tvserier og youtube til de tvserier som netflix ikke sender. Alexander bruger også youtube til at se/høre børnesange. Det er typisk engelsk børnesange, men han er stadig helt hooked.

Skærmbillede 2015-04-16 kl. 13.52.25Sago mini Ocean Swimmer

Ocean Swimmer er en lille fisk, men kan styre rundt i havet. Han møder forskellige venner, og man kan blandt andet opdage hemmelige huler og møde sjove ænder. Jeg har i sin tid fået anbefalet denne app, da den er fyldt med lyd, bevægelse og farve, og så er den nem for barnet at styre, da de blot skal flytte Sago med deres finger.

Skærmbillede 2015-04-16 kl. 13.53.00Farmfortoddlers

Farmfortoddlers er en app, jeg tilfældigvis fandt da Alexander var helt lille. Den kan egentlig ikke så meget, men der er søde dyrelyde og sjove indslag. Det har været en af de første apps, som Alexander brugte, og som bragte meget grin mellem ham og mormor. Elvis vores hund har også været bekendt med appen, da den et sted har en kat, der falder ned fra et træ, og som selvfølgelig siger miav. Elvis reagerer hver eneste gang og fiser rundt i huset for at finde katten! 🙂

Nogle apps er gratis, og nogle har kostet en lille smule. Jeg har opdaget, at mange børne apps er gratis, men indholder tilføjelser som koster penge. Det fungerer egentlig rigtig godt for os, da vi så har mulighed for at se appen an, før vi bruger penge. Jeg har oplevet, at hvis appen tiltaler Alexander, er det ofte rigtig gode penge givet ud, fordi han får flere muligheder/baner, plus vi slipper for de trælse reklamer. Ofte drejer det sig om 10-30kr, hvilket jo ikke er alverden.

Vi har selvfølgelig kode på vores kontoer, så Alexander ikke selv kan købe ting og sager, men det har indtil nu heller aldrig været et problem. Det er selvfølgelig noget man skal være opmærksom på, hvis barnet gennemskuer muligheden for selv at tilføje spil eller muligheder inde i spillene. F.eks. hvis de spiller spil som Candycrush, Hayday eller lignende.

Hvilke apps er I rigtig glade for til børnene?

Indlægget er lavet på baggrund af egne meninger og er hverken reklame eller sponsoreret. 

2 thoughts on “Alexanders yndlings ipadspil

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s