Merlin og Kannibalen – Pernille Eybye (Anmeldelse)

merlin og kanibalen

Merlin og Kannibalen – 5 ud af 5 stjerner. (Anmeldereksemplar)

Da forlaget Tellerup spurgte, om jeg ville anmelde en håndfuld af deres bøger, faldt min opmærksomhed især på serien om Merlin og hans familie. Der var noget i beskrivelsen, som gav mig en god mavefornemmelse, og det virkede som et rigtigt hyggeligt projekt til decembers sene aftentimer.

Den første bog i serien er en historie om Merlins pludselige flytning til Tusmørkedalen, hvor hans mormor og oldemor bor. To personer han indtil for nylig ikke vidste eksisterede, og derfor en flytning der kom som lidt af en overraskelse for både ham selv og hans storesøster Moon.

Udover de to, er også Merlins mor og hans lillesøster Dippe-Dutten rykket afsted fra deres hyggelige lejlighed, til dette store skøre hus. Merlin og hans familie bor i stueetagen, mens mormor og oldemor har hver deres etage over. Det er et syn for guder, da de træder ind i deres nye hjem. Møblerne er slet ikke som deres gamle, og mens pigerne har fået prinsesse værelser med masser af lyserødt, så får Merlin den mest skræmmende klovneseng, hvor klovnens mund virker til at sluge ham hel om natten. Ja det er selvfølgelig kun i Merlins fantasi.. .eller er det? Han vender sig ihvertfald hurtigt ned i fodenden, så klovnen kun nipper til hans tæer.

Tusmørkedalen er et skørt sted og Merlin opdager pludselig hvor anderledes alting er. Hans helt almindelige familie i deres helt almindelige lejlighed, befinder sig ligepludselig i en ikke almindelig verden.

Merlin og Kannibalen er en skøn fortælling, fyldt med uhygge og spænding. Den blev slugt på en gang, da jeg bare MÅTTE vide hvordan det ville gå Merlin og hans familie. Den er nem at læse og vil kunne læses fra omkring 10 års alderen. De store bogstaver og få sider gør det til en overkommelig bog til denne aldersgruppe, mens de uhyggelige og spændende elementer er tilpasset til hverken at være for skræmmende eller for tamme.

Jeg synes Merlin er en kanon dreng og jeg glæder mig allerede til at fortsætte min rejse ind i hans univers. Som ungdoms-/børne bog vil jeg give den 5 stjerner. Fordi den er nem at læse og udfordrer med enkelte svære ord og vendinger, men uden at være alt for kompliceret. Og så holder den selv en voksne læser fanget i spænding.

Info:

Original title: Merlin og Kannibalen

Forfatter: Pernille Eybye

Forlag: Tellerup

Sidetal: 174

Serie: 1 bog i serien om Merlin

Læst på: Dansk

ISBN: 978 87 588 1426 1

Stjerner: 5/5

Reklamer

One thought on “Merlin og Kannibalen – Pernille Eybye (Anmeldelse)

  1. Pingback: Merlin og Dippe-Duttens dukke – Pernille Eybye (Anmeldelse) | nenaskov

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s