Autostolen – den svære beslutning!Photo 11-06-14 06.52.33

I juni 2013 var vi desværre indblandet i et mindre biluheld, hvor en bilist kørte op bag i os og skubbede os frem i bilen foran. Resultatet var en totalskadet bil og en rystet familie. Vi blev vejledet til at skifte Alexanders autostol ud, da man aldrig ved, hvordan den ser ud indvendig efter et uheld. På det tidspunkt var han kun 6 mdr, så vi havde 3 muligheder.

 

1. Vi kunne købe en ny babystol, og skifte op i størrelsen ved 9 mdr.

2. Vi kunne leje en stol de sidste 3 mdr. han skulle være i en babystol.

3. Vi kunne købe en Cybex Sirona. En bagudvendt stol, der med en ekstra indsats, kan bruges fra 0 mdr og til 4 år.

 

Løsning nr. 3 var i vores øjne den bedste – især fordi vi længe havde diskuteret, hvorvidt vi ville gå på kompromis med sikkerheden og købe en forudvendt autostol, eller om den skulle være bagudvendt. Her skal det selvfølgelig nævnes, at jeg ingen ekspert er på området! Men ud fra de tests jeg har set, er det min opfattelse, at den bagudvendte version er den sikreste.

Det er absolut ikke en beslutning vi har fortrudt, da den heldigvis har flere fede funktioner. Blandt andet at den kan vendes ud mod døren, når man skal sætte barnet ind, og den kan være forudvendt også. Men hold op hvor har vi kæmpet med at holde knægten tilfreds, når han sidder bagudvendt og bare slet ikke vil mere.

Nu er Alexander 18 mdr. og vi har vendt autostolen fremad. Han ELSKER at sidde, med sine små arme ud over puden, og han sover godt i stolen. Den kan stadig vendes ud mod døråbningen, hvilket gør det super nemt at sætte ham ind i stolen, plus den kan tiltes, så han ligge mere ned.

Jeg synes generelt det er en jungle at finde rundt i verdenen af babyudstyr, og jeg har lært at det vigtigste er at lytte til ens behov og mavefornemmelse. Det gjorde vi i dette tilfælde, og selvom vi måske ligeså godt kunne have valgt en forudvendt stol, da vi allerde nu har vendt den, så har vi haft det godt med vores valg. Det eneste minus er prisen, men vi ser det som en god investering! 🙂

 

cybex-Sirona_atumn_gold Stolen når den er bagudvendt.

Photo 11-06-14 06.52.09

Når stolen er drejet ud mod døren, og han bliver sat ind.

Photo 11-06-14 06.52.19

Når den drejes tilbage og er forudvendt.

(Indlægget er ikke sponsoreret, men baseret 100% på egen holdning.)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s