Vinterferie og gode (billige) oplevelser

08

(Dagens Wulffmorgenthaler.)

Så blev det lørdag, weekend og vinterferie! Men når man har en hel uge med de skønne unger, har det en tendens til at koste mange penge, fordi man gerne vil ud og opleve en masse. Jeg vil finde på ting der er sjove og hyggelige, men som ikke behøver koste en hel SU.

I det gode vejr:

– Gåtur i skoven eller ved vandet. Danmark er virkelig skøn hel året rundt, og alle sæsoner har hver deres charme. Nu hvor vi har hund, er det en ekstra fed mulighed for, at alle i familien får frisk luft og en oplevelse med skøn natur.

– “Arbejde udenfor”. At samle en brændestabel, fjerne nedfalden grene, vaske bilen osv. kan sagtens være en sjov oplevelse. Alexander er stadig for lille til at være med, men han elsker at se på, og kravle rundt efter os.

– Tag billeder af hinanden. Sjove billeder som f.eks. når man hopper ned fra en sten og laver grimasser, eller kravler ind i en busk og titter frem. Billeder kan printes ud der hjemme og enten hænges op eller sættes i et album til senere fornøjelse.

– Legepladsen. Sus i maven og der bliver brugt masser af energi.

– Cykeltur. Kan også laves med de helt små i en stol eller vogn. Kør afsted, pak evt. en snack der kan nydes halvvejs på en bænk med god udsigt.

I det triste vejr:

– Biblioteket. Masser af gode historier og folk at kigge på.

– Museum. Nogle museer har gratis adgang til børn under 18 år, så der kan man sagtens tilbringe en regnfuld dag.

– Svømmehallen. Ikke nødvendigvis den helt billige oplevelse, men det er, ihvertfald i vores familie, alle pengene værd.

– Brætspil. Ild i brændeovnen, hjemmelavet fastelavnsboller og alle samles rundt om et sjovt brætspil eller puslespil. Det er kvalitetstid! (Man kan også lave sit eget brætspil. Tegne en spilleplade, udtænke regler og finde små figurer der skal bruges som brikker.)

– Hjemmebiograf. Find en god film som alle kan følge med i, måske får hver deres eget lille bæger med popcorn, og gardinerne trækkes for til ægte biograf mørke.

– Hjemmebageri. De fleste børn kan lide at lave mad og bage, hvis bare der er god tid og tålmodighed. Derfor er det en oplagt mulighed, at bruge den ekstra tid man har i ferien, til at sætte tempoet ned.

– Klip og klistre. I forbindelse med mit sidste besøg på biblioteket så jeg denne skønne bog, med ideer til figurer lavet ud af fødder og hænder. Det er jo også snart fastelavn, så måske der kan laves fastelavnsris eller små katte til vinduerne. (Søstrene Grene har ofte redskaber til kreativ leg, så prisen kan holdes nede.) Photo 06-02-14 16.19.50

Rigtig god vinterferie! 🙂

Reklamer

One thought on “Vinterferie og gode (billige) oplevelser

  1. Pingback: Minimaxx – biograftur for de mindste | nenaskov

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s